loading...

Lako i brzo se pravi, kremasta je, nije preslatka. - Grilijaš torta!

 Sastojci

    Grilijaš
    300 g Šećera ( kristal )
    300 g Oraha
    Kora
    12 Jaja
    180 g Šećera u prahu
    2 Vanil šećera
    4 kašike Prezle


    1 Kašika brašna
    1/2 Samlevenog grilijaša
    Fil
    1/2 l Slatke pavlake ( mlečne )
    1/2 Samlevenog ili istucanog grilijaša
    Učvršćivač zašlag

 Priprema

    1.

    Prvo stopiti šećer pa u njega dodati grubo naseckane orahe. Zajedno mešati nekoliko minuta da se istopljeni šećer obavije oko oraha pa izručiti na dasku koja je tanko premazana puterom. Kad se ohladi samleti ili istucati. Ja uvek polovinu sameljem na mašini za meso sa najvećom rešetkom, a polovinu za fil izmrvim tučkom za meso ili oklagijom.
    2.

    Za koru umutiti žumanca sa šećerom, dodati grilijaš pomešan sa prezlom i brašnom i na kraju čvrsto umućena belanca. Ja pečem na 190 stepeni na početku, a posle na 180.

    Uvek pek-papir premažem tanko sa puterom pa se pečeno testo lako odvoji od njega.
    3.

    Pekla sam jednu veliku koru koju sam podelila na tri dela po dužini, a svaku još presekla tako da sam dobila šest korica.

    kad pečem okruglu tortu, tada mutim tri puta po 4 jajeta.


    4.

    Za fil umutiti čvrst šlag bez šećera, u njega lagano umešati polovinu grilijaša i filovati tortu.

    Tortu možete od gore i okolo premažati istim filom ili umutiti šlag Sa malo šećera i ukasite po vašoj želji.
    5.

    Toru možete filovati i čokoladnim vilom u koji dodate grilijaš, ali nama je ova varijanta lepša.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Pogledajte i ovo, možda vam se svidi:

Nema komentara:

Objavi komentar