Sastojci
350 g brasna
2 velike kasike maslinovog ulja (30ml)
1 mala kasika soli (6g)
1 kesica kvasca
200 ml mlake vode
Za preko:
1 crveni lik
1 crvena paprika
2 velike kasike maslinovog ulja
malo tamjana
100 g ribanig sira
Priprema
1.
Brasno,so,kvasac,maslinovo ulje i vodu pomjesati te umjesiti u fino glatko tjesto.
Ostaviti na toplom da se udvostruci volumen.
Tjesto izruciti na pobrasnjenu povrsinu,kratko izraditi pa podjeliti ga na 4 jednaka djela.
Svaki dio oblikovati kao manju lepinju,priteci je preko.da ne bude previse debela.
2.
Svaku premazati sa maslinovim uljem,preko raspodjeliti sitno sjeckani luk ili na kolutove kako ko voli,papriku isto zaciniti sa thamjanom,ili ruzmarinom posuti preko sa sirom.
Da stanu 15 minuta.
3.
Peci Focaccie u vec zagrijanoj pecnici n 190 stepeni 25 minuta.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar