Sastojci 8 osoba
2 cijela jaja
1 žumanjak
1 dcl biljnog ulja
4 zlice Meda Podravka
180 gr kiselog vrhnja ili milerama
1 cep ruma
1 naranca naribana kora i iscijeđeni sok
2 dcl prosijanog glatkog brasna (casa je mjera)
3/4 case gorkog kakaoa
1 1 prasak za pecivo Dolcela
maslac za dobro namastiti kalup
glazura
80 gr čokolade crne za kuhanje
1 vanilin secer
60 gr putera/maslaca
0,5 dcl mlijeka
Priprema
1.
Izmiksati jaja sa medom i uljem.
Mjesajuci kontinuirano mikserom dodati jedan po jedan sastojak. Na kraju prosijati prahove i izmiskati dok se smjesa ne sjedini.
2.
Peći u cetvrtastom manjem kalupu na 180 C oko 45 minuta.
3.
Za glazuru rastopiti sastojke skupa u jednom loncicu pa pustiti 10 minuta da odmori, zatim premazati kolac.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar