loading...

Moja sočna teletina na jednostavan način, sočna, ukusna, mirisna...!

 Sastojci 6 osoba

    1-1,5kg krumpira
    1,5kg teletine
    2 veće glavice luka
    2 mrkve
    ulje, sol, papar
    Vegeta
    aleva paprika
    Med.mjesavina, origano, bosiljak, ruzmarin
    2dc bijelog vina (ili piva)


 Priprema

    1.

    Izaberete finu teletinu za pecenja. Krumpir isijecete na cetvrtine ili na komade koje vi zelite, stavimo u jednu posudu vecu, pospemo vegetom, soli i paprom, dodamo mrkvu isijecenu na kolutove, crveni luk isijecen na deblja rebra, pospemo crvenom slatkom paprikom, susenim bosiljkom, origanom, mediteranskom mjesavinom, te prelijete sa malo ulja i dobro izmjesate.
    2.

    U jednoj manjoj posudi uspete ulja i dobro zagrijete. Dok se ulje zagrije, u tepsiju uspete ulje (ja stavljam pola suncokretovog, pola maslinovog ulja), istresete krumpir i ostalo sve iz posude i rasporedite ga po tepsiji, slozite teletinu koju ste prethodno posusili i sa obje strane je pospete sa vrelim uljem (kako bi dobila kasnije tokom pecenja lijepu hrskavu kozicu). Ugrijete pecnicu na 250, te stavite peci 45 minuta, nakon toga okrenete teletinu na drugu stranu, smanjite temp,na 170-180 i nastavite peci jos 40-ak minuta, tj dok se ne ispece. Pred kraj pecenja preko krumpira stavimo grancicu ruzmarina, te prelijemo sa 2dcl piva ili 2 dcl bijelog vina koje ce pokupiti visak masnoce, a dobit cete lijep i ukusan saft.



Posluživanje

Uz bilo koju salatu ili sos za pecenje, odlicno se slaze. Na isti nacin mozete umijesto u pecnicu, staviti pod peku/sac ili elektricnu peku/sac.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar