Biskvitna rolada
4 jaja
15 dkg šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
korica pola limuna
1 dcl ulja
4 žlice vruće vode
15 dkg propasiranog batata(ljubičastog)
10 dkg Pšeničnog glatkog brašna
1 žliĉica praška za pecivo
Krema
3dcl slatkog vrhnja za šlag 5+ Dolcela
10 dkg bijele čokolade
25 dkg mascarponea
1 želatina fix
5dkg propasiranog batata
Priprema
1.
Ogulite batat,narežite i skuhajte.Propasirajte ga i ohladite.Ja sam skuhala jedan batat srednje veliĉine.Ako vam ostane viška,pojedite ga slobodno.
2.
Odvojite bjelanjke i žutanjke.Istucite snijeg od bjelanjaka.Odložite ga.Istucite žumanjke s šećerom,vanilin šećerom,koricom limuna.Dodajte vruću vodu,tucite,dodajte i ulje.Sad dodajte batat i brašno s praškom za pecivo.
3.
U gotovu smjesu s žutanjcima umješajte lagano kuhačom snijeg od bjelanjaka.
4.
U veliku tepsiju od el.pećnice stavite papir za pečenje i ulijte biskvitnu smjesu.Pecite na 175*C oko 15 minuta.Nemojte prepeći biskvit.
5.
Na suhu kuhinjsku krpu izvadite biskvit i zarolajte ga skupa s papirom za pečenje.Pustite na hladnom da se ohladi.
6.
Za kremu u vrhnju za šlag otopite bijelu čokoladu.Neka se ohladi.Dodajte mascarpone i jednu instant želatinu(želatina fix).Kremu podijelite na dva dijela.U jedan dio dodajte skuhani,spasirani batat.
7.
Roladu odrolajte ,maknite pek papir a s druge strane maknite nožićem onu koricu,koja vam smeta jer se odiže i krema dobro ne prilegne na biskvit.Namažite prvo ljubiĉastu kremu,na nju bijelu i zarolajte.Dio svake kreme ostavite ,stavite u vrećicu za dekoriranje(dresir vrećicu) i ukrasite roladu.Vidljivo je da je meni malo sfalilo kreme..
8.
Dakle roladu rolate s duže strane,filate ju ohlađenu a ovaj tip biskvita je podatan i lako se njime radi.Nije zbit a nije ni onako suhonjav.Začine tipa limuna,naranče dozirajte sami.
Posluživanje
Poslužite hladno,uz čaj,vodu..itd.Uživajte:)
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar