Sastojci
Testo:
1 Jaje
125 gr. margarin
150 gr. mas
650 gr. brasno
3 v.k.secera
1 m.k.pecivo
3/4 svezi kvasac (30 gr.)
1 Vanilin šećer Dolcela
1 dl. mleko
Fil:
150 gr. sećera ( kristal)
200gr. mljevene orahe
8 v.k.marmelade od kajsija
Preliv:
200 gr. cokolade za kuhanje
4 v.k.ulja
3 v.k.mleko
Priprema
1.
Kvasac i 1 kasika secera stavite u mlako mleko i ostaviti da nadodje.Mas, margarin i preostali secer penasto umutiti pa dodati brasno i dobicete mrvicasto testo.
2.
U to dodati jaje, kvas,pecivo i vanila i umesite testo.
3.
Testo podelite na tri dela. Tepsiju premazati sa margarinom.Prvi deo razvucite u velicini pleha (40 x 26 ) izmedju dve strec folije i staviti u tepsiju. Odozgo izbodite sa viljuskom i namazite marmalad pa posipite sa 100 gr. secerom i 100 gr. mljevenim orahom.
4.
Isto ucinite i sa drugim testom i filom. Kolac pecite 30 min. na 190 stepeni.
5.
Gotov kolac prohladiti i posle 30 min. preliti sa cokoladom pripremljenu na pari. Pa posle dva sata mozete da isecete kolac.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar