KORA:
100 gr secera
100 gr strugane cokolade
100 gr oraha
rum (2- 3 cajne kasike ,pazljivo i ne pretjerivati)
ili
2-3 cajne kasike vode i par kapi arome ruma
NADJEV:
2 tvrdo kuhana zumanca( propasirati)
70 gr secera u prahu
70 gr putera
Priprema
1.
Zamijesiti sastojke za koru sa rumom(2- 3 cajne kasike )-ostaviti u frizider da se lagano stegne.
U medjuvremenu izraditi kremu za nadjev pa i nju ostaviti na kratko u frizider da se ucvrsti kako bi se mogla oblikovati)
2.
Izmedju 2 kom.pek papira(presaviti na pola 1 list) rastanjiti smjesu od oraha i formirati pravouaonik 20x30cm.U centar staviti zuti krem i urolati,nastaviti rolati u pek papiru da se slojevi lijepo “sljube”.
3.
Zamotati u pek papir i ostaviti da se susi u frizideru
Posluživanje
Rezati na kolutove oko 1 cm.Servirati po 2 fete sto je sasvim dovoljno po osobi.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar