Sastojci
Biskvit
150 g maslaca ili margarina
250 g šećera
2 žličice ekstrakta od vanilije
6 jaja
200 g mljevenog maka
naribana korica limuna
Krema (opcionalno)
1 puding od vanilije
400 mL mlijeka
3 žlice šećera
Glazura
150 g čokolade za kuhanje
rum
voda
Priprema
Biskvit
1.
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Istući snijeg od bjelanjaka i u njega umiksati 150 g šećera.
2.
U drugoj posudi pjenasto umutiti 100 g šećera s omekšalim maslacem. Postupno dodavati jedan po jedan žumanjak. Dodati ekstrakt vanilije.
3.
Žlicom lagano umiješati snijeg od bjelanjaka u smjesu od žumanjaka. Dodati mak i naribanu limunovu koricu.
4.
Peći u kalupu za tortu na 180 °C oko 30-35 minuta.
Krema
1.
Puding od vanilije skuhati u 400 mL mlijeka. Šećera staviti po želji, ja sam stavila žlicu manje nego što inače ide u puding.
2.
Skuhani puding namazati po prerezanom pečenom biskvitu.
Glazura
1.
Otopiti čokoladu na pari ili u mikrovalnoj i dodati ruma po želji. Ako je glazura pregusta, dodati još koju žlicu vode, ali paziti da nije pretekuća.
2.
Na ohlađenu tortu izliti i rasporediti glazuru.
Ako mislite da je potrebno, staviti u frižider na par sati da se malo stisne i ohladi.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar