Sastojci
300 g mekog brašna
250 g maslaca
1 kiselo vrhnje 20%mm (200g)
na vrh noža soli
Priprema
1.
Maslac izmrviti u brašnu, dodati sol i kiselo vrhnje i zamijesiti tijesto.
Oblikovati u pravokutnu ploču otprilike 3-4 cm debljine, umotati u prozirnu foliju i ostaviti u hladnjak na par sati, najbolje preko noći. Bitno je da je tijesto pravilno oblikovano jer se više ne mijesi.
2.
Za lakše rukovanje, tijesto izvađeno iz hladnjaka podijeliti na 4 dijela i svaki razvaljati na pobrašnjenoj podlozi u pravokutnik.
(Dok jedan komad valjate, druge držite u hladnjaku).
Nadijevati slatkim ili slanim nadjevom.
3.
Tijesto se može zamrznuti.
4.
Ja sam štrudel sa jabukama pekla 40 minuta na 180"C.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar