18 dag tamne čokolade (64%)
5 dag mliječne čokolade
5 dag bijele čokolade
4 dag čokolade u prahu (43%) ili kakaa
12,5 dag maslaca
8 dag brašna
3 jaja
15 dag šećera
Priprema
1.
Pripremiti sve sastojke.
2.
Pjenasto izmiješati jaja i šećer.
3.
Dodati ohlađenu, prethodno rastopljenu čokoladu i maslac na pari.
4.
Izmiješati brašno i kakao pa sve polagano dodavati u smjesu i miješati.
5.
Na kraju dodati na kockice narezanu bijelu i mliječnu čokoladu.
6.
Lim za pečenje (cca 30x20) premazati maslacem i posipati brašnom te u njega uliti pripremljenu smjesu.
7.
Staviti u pećnicu, zagrijanu na 180°C i peči oko 30 minuta.
8.
Ohladiti, ukrasiti čokoladnom kremom i naribanom bijelom čokoladom (prema originalnom receptu) ili ukrasiti samo naribanom bijelom čokoladom, kako sam to ja učinila. Narezati i poslužiti.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar