Sastojci
Sastojci (za oko 60 kom): 170g maslaca
150g glatkog brašna
30g škrobnog brašna
75g šećera
1 vanilin šećer
2 žumanjak
75g mljevenih badema
45g kakaa u prahu
malo narančine korice
malo brašna za oblikovanje roščića
Dekoracija: 2 velike žlice šećera
2 vanilin šećera
oko 200g tamne čokolade
Priprema
1.
Od maslaca, brašna glatkog i škrobnog, žumanjka, šećera i vanilin šećera, badema, kakaa i narančine korice umijesiti glatko tijesto. Prvo s mikserom, a na kraju premijesiti rukama. Tijesto ostaviti najmanje 2 sata u hladnjaku da miruje. Zagrijati pećnicu na 175°C, od tijesta oblikovati roščiće, slagati na lim s papirom za pečenje te peći oko 10-tak minuta.
2.
Za dekoraciju pomiješati šećer s vanilin šećerom te uvaljati jos vruće roščiće u tu mješavinu. Ostaviti da se potpuno ohlade.
3.
Otopiti čokoladu na pari te krajeve roščića umakati u tekuću čokoladu. Slagati na papir za pečenje i ostaviti dok se čokolada ne osuši
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar