Sastojci 4 osobe
Tamni dio:
500g keksa/petit beurre
5 žlica šećer u prahu Dolcela
5žlica kakaa u prahu Dolcela
1žlica Ruma
300ml mlijeka
50g maslaca
Bijeli dio:
300ml mlijeka
3žlice Glatkog brašna Podravka
1 vanilija šećer Dolcela
5žlica šećera u prahu Dolcela
150g Kokosovog brašna Dolcela
50g maslaca
Preljev:
150g čokolade za kuhanje
2 žlice ulja
Priprema
1.
Za tamni dio: u zdjelu stavite mljeveni keks, dodate kakao i šećer u prahu, promiješate.Zagrijete mlijeko pa u njemu otopite maslac.Prelijete sve na keks, dodati ruma, dobro promiješati.Ostaviti da se malo ohladi. Za to vrijeme napravite bijeli dio.U Lončić na vatru stavite pola količine mlijeka, maslac i vanilija šećer.U ostatak mlijeka zamiješali brašno da nema grudica.Kad mlijeko na vatri prokuha, dodati ostatak mlijeka sa brašnom, pustiti da se sve zgusne i skuha.Maknete sa vatre pa stavite kokos, šećer u prahu,Promiješate, pustite da se malo ohladi.
2.
Podijelite obje smjese na tri dijela. Slažite tamni, dio pa svijetli dio na lim veličine otprilike 25x30 cm.
Za vrh otopite čokoladu sa uljem na pari.Prelite preko vrha.Pustite na hladnom da se preko noći stisne, narežite na kocke ili kakao već želite.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar