loading...

Extra čokoladni kuglof - recept nije zahtjevan!

 Sastojci 20 osoba

    200 gr Puding čokolada s komadićima naranče Dolcela
    250 gr Čokolade za kuhanje
    200 gr maslaca
    100 gr Orašćastih polodova po želji
    4 jaja
    1 kesica Vanilin šećer bourbon Dolcela
    150 gr šećera
    1 kesica prašak za pecivo Dolcela
    200 gr Glatkog brašna Podravka
    75 gr Lino čoko drinka(instant kakao)

 Priprema

    1.

    Prvo skuhati Dolcela puding  od čokolade s komadićima narandže ( može i obični puding od čokolade, ali ja volim ovaj, jer daje ljepši okus) po upustvu sa kesice. Izvagati 200 gr i ostaviti da se dobro ohladi (1 sata u frižideru).
   
    2.

    Otopiti 100 gr čokolade za kuhanje na pari i ostaviti da se ohladi.
    3.

    Umutiti maslac mikserom, postupno dodavati šećer, Bourbon vanilin šećer i jaja (jedno po jedno) stalno miješajući. Brašno pomiješati sa praškom za pecivo i postupno dodavati, miješajući srednjom brzinom.

    Na kraju dodati i prah za kakao napitak, ohlađeni puding i istopljenu čokoladu, te sve izmiješati mikserom.
    4.

    Orašaste plodove ( ja stavim orah, lješnjak, badem, u zavisnosti šta imam trenutno - tako možete i vi) sitno nasjeckati i ručno umješati u smjesu.
    5.

    Tijesto uliti u kalup za kuglof (prethodno namašten i pobrašnjen). Peći 60 minuta na 180 stepeni.
    6.

    Ostaviti 10-tak minuta da se ohladi, a zatim ga izvaditi na kalup ili stalak za kolače. Preliti ga čokoladom (koju ste istopili sa malo ulja) i orašastim plodovima i grožđicama (opet po želji - šta ko voli).

   


Posluživanje

Ohlađen kolač rezati na kriške i poslužiti na tanjiru. Ide odlično uz kafu ili čaj.

Savjet: Kolač držite u frižideru, ili na hladnijem mjestu ako više volite da je mekši.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar