Sastojci
25 dkg omekšalog maslaca
1 jaje
malo soli
naribana korica limuna
1 jušna žlica mljevenog cimeta
12 dkg šećera u prahu
1 vanilij šećera
35 dkg glatkog brašna
1/2 vrećice praška za pecivo Docela
5 dkg kakao praha
Šareni mix Dolcela
Srebrne perlice Dolcela
boja za kolače u tubici
Priprema
1.
Prosijati brašno, te dodati cimet, prašak za pecivo i kakao
(ako se radi smeđa verzija keksića)
2.
Pjenasto izmiješati jaje sa šećerom, limunovom koricom i vanilij šećerom.
3.
Dodati omekšali maslac i miješati dok ne dobijemo kompaktnu smjesu.
4.
Postepeno dodavati smjesu od brašna, praška za pecivo kakoa i cimeta.
Miješati dok ne dobijemo homogenu smjesu.
5.
Smjesu odložiti pola sata u hladnjak
6.
Tanko izvaljati valjkom za tijesto, te izrezati kalupima željene oblike.
7.
Lim obložiti papirom za pečenje i peći maksimalno 15 minuta na 180 stupnjeva.
8.
Ohlađene kekse ukrasiti po želji bojom za kolače, šećernom pastom, perlicama, čokoladom, prženim lješnjacima.
9.
Spremiti u zatvorenu kutiju da ostanu prhki.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar