loading...

Nema blagdna bez ukrašenih suhih keksića i divne arome cimeta koja preplavi naš dom i stvori pravi blagdanski ugođaj. - Keksići sa cimetom !

 Sastojci

    25 dkg omekšalog maslaca
    1 jaje
    malo soli
    naribana korica limuna
    1 jušna žlica mljevenog cimeta
    12 dkg šećera u prahu
    1 vanilij šećera
    35 dkg glatkog brašna
    1/2 vrećice praška za pecivo Docela
    5 dkg kakao praha
    Šareni mix Dolcela
    Srebrne perlice Dolcela
    boja za kolače u tubici


 Priprema

    1.

    Prosijati brašno, te dodati cimet, prašak za pecivo i kakao

    (ako se radi smeđa verzija keksića)
    2.

    Pjenasto izmiješati jaje sa šećerom, limunovom koricom  i vanilij šećerom.
    3.

    Dodati omekšali maslac i miješati dok ne dobijemo kompaktnu smjesu.
    4.

    Postepeno dodavati smjesu od brašna, praška za pecivo kakoa  i cimeta.

    Miješati dok ne dobijemo homogenu smjesu.
    5.

    Smjesu odložiti pola sata u hladnjak
    6.

    Tanko izvaljati valjkom za tijesto, te izrezati kalupima željene oblike.
    7.

    Lim obložiti papirom za pečenje i peći maksimalno 15 minuta na 180 stupnjeva.


    8.

    Ohlađene kekse ukrasiti po želji bojom za kolače, šećernom pastom, perlicama, čokoladom, prženim lješnjacima.
    9.

    Spremiti u zatvorenu kutiju da ostanu prhki.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar