loading...

Čokoladna rolada s bijelom kremom

 Sastojci

    Za biskvit
    5 jaja
    100g šećera
    35g Gussnela Dolcela
    25g kakaa u prahu Dolcela
    1/2 žličice Praška za pecivo Docela


    Za kremu
    30g Gussnela Dolcela
    60g šećera
    2 Limun šećera Dolcela
    330ml mlijeka
    100g maslaca

 Priprema

    1.

    Za biskvit pjenasto umiješajte žumanjke i šećer. Dodajte gussnel pomiješan s kakaom i praškom za pecivo, a zatim bjelanjke istučene u čvrst snijeg. Na lim (30 x 40 cm) obložen papirom za pečenje izlijte pripremljenu smjesu i poravnajte. Pecite oko 7 minuta u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva. Pečenu roladu zamotajte pomoću papira za pečenje i ostavite da se ohladi.


    2.

    Za kremu pomiješajte gussnel, šećer i limun šećer, dodajte malo mlijeka i dobro promiješajte. Preostalo mlijeko zagrijte i kad zakipi, umiješajte mu pripremljenu smjesu. Kuhajte uz miješanje nekoliko minuta dok se krema ne zgusne. Ohladite je i potom umiješajte prethodno razrađen maslac.
    3.

    Odmotajte roladu, premažite je kremom i ponovno zarolajte.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar