Sastojci
Za biskvit
5 jaja
100g šećera
35g Gussnela Dolcela
25g kakaa u prahu Dolcela
1/2 žličice Praška za pecivo Docela
Za kremu
30g Gussnela Dolcela
60g šećera
2 Limun šećera Dolcela
330ml mlijeka
100g maslaca
Priprema
1.
Za biskvit pjenasto umiješajte žumanjke i šećer. Dodajte gussnel pomiješan s kakaom i praškom za pecivo, a zatim bjelanjke istučene u čvrst snijeg. Na lim (30 x 40 cm) obložen papirom za pečenje izlijte pripremljenu smjesu i poravnajte. Pecite oko 7 minuta u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva. Pečenu roladu zamotajte pomoću papira za pečenje i ostavite da se ohladi.
2.
Za kremu pomiješajte gussnel, šećer i limun šećer, dodajte malo mlijeka i dobro promiješajte. Preostalo mlijeko zagrijte i kad zakipi, umiješajte mu pripremljenu smjesu. Kuhajte uz miješanje nekoliko minuta dok se krema ne zgusne. Ohladite je i potom umiješajte prethodno razrađen maslac.
3.
Odmotajte roladu, premažite je kremom i ponovno zarolajte.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar