Sastojci
Biskvit:
-2 kom jaja
-6 dag šećera
-6 dag brašna
-na vrh noža praška za pecivo
-pola žlice vode (+ može malo ulja)
Krema:
-2 kom jaja
-10 dag šećera
-10 dag čokolade
-20 dag maslaca (ili margarina)
Za umakanje:
-2 dcl mlijeka
-20 dag čokolade
-10dag šećera
-15 dag maslaca (ili margarina)
-20 dag kokosovog brašna
Priprema:
Peku se dva ovakva biskivta. Miksati bjelanjke da dobijemo čvrsti snijeg, dodati šećer, žutanjak, brašno s prapkom za pecivo, vodu (i malo ulja, manje nego vode). Biskvit peći na velikom limu obloženom papirom za pečenje. Tijesto se namaže na papir i peče na 170*C oko 10-15 min. (ovisi o pećnici, biskvit se ne smije presušiti jer se onda ne može rolati!).
Za kremu miksati na pari 2 cijela jaja i šećer. Kad postane pjenasto i kremasto (nakon cca 10-15 minuta) dodati čokoladu natrganu na kockice. Maknuti s pare i miješati dok se čokolada ne otopi. U ohlađenu kremu dodati izrađeni maslac. Na svaki biskvit namazati pola kreme. Izrezati ih na trake cca 3 cm široke. Malo zarolati i odrezati nožem (tako da dobijete male roladice), i tako sve do kraja.
Ne trebate se zamarati ako vam malo curi krema iz rolice ili vam negdje pukne biskvit, sve će se to zakamuflirati s kokosom.
Prokuhati mlijeko, čokoladu, šećer i maslac. Maknuti s vatre i miješati dok se sve lijepo ne izjednači i malo prohladi kako bi se lijepo (u što debljem sloju) uhvatilo za biskvit. Rolice umakati u čokoladu pa uvaljati u kokos, i vaši fini čupavci su gotovi. Dobar tek!
Posluživanje
Sigurna sam da ćete ovim čupavcima oduševiti sve koji če ih probati i izgledom i okusom. Veličina pleha u kojem pečem biskvite je 30×40 cm. Od ove količine ispadne 40-50 rolica.
Izvor: coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar