loading...

Kolačići za ljubitelje Snickers čokoladice i kikirikija!

 Sastojci 8 osoba

    Tijesto
    225 g Glatkog brašna Podravka
    1 žličica Praška za pecivo Docela
    2 žlice Kakao praha Dolcela
    100 g Šećera ( kristal)
    1 vrećica Vanilin šećera Dolcela
    125 g margarina /maslaca
    1 jaje
    75 g mljevenog kikirikija

    Karamel
    50 g Šećera ( kristal)

    Krema
    100 ml Slatkog vrhnja Dolcela
    100 ml mlijeka
    100 g Šećera ( kristal)
    1 vrećica Vanilin šećera Dolcela
    2 žlice Oštrog brašna Podravka


    Glazura
    100 g čokolade za kuhanje
    50 g margarina
    2 žlice ulja

    Ukrašavanje
    50 g polovica kikirija
    50 g sjeckanog kikirikija


 Priprema

    1.

    Od svih sastojaka zamijesite tijesto i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
    2.

    Tijesto tanko razvaljajte i kalupom režite kružiće.
    3.

    Složite ih na papirom obloženu tepsiju i pecite u pećnici na 180°C oko 15 minuta i ohladite.
    4.

    Za kremu pomiješajte sve sastojke.
    5.

    Na vatri otopite šećer i napravite karamel.

    Pazite da ne izgori.
    6.

    U otopljeni šećer dodajte ostale pomiješane sastojke i lagano kuhajte dok se ne zgusne.

    Pustite da se malo prohladi.
    7.

    Na kolačiće stavite žličicu kreme. Na kremu utisnite dvije polovice kikirikija.
    8.

    Napravite glazuru od čokolade i prelijte po kolačićima.

    Pospite sjeckanim kikirikijem.


    9.

    Ako su vam kolačići tanki možete sa kremom spajati po dva, preliti glazurom i ukrasiti kikirijem.
    10.

    Po želji možete umjesto kikirikijem ukrasiti gotovim prigodnim ukrasima.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Pogledajte i ovo, možda vam se svidi:

Nema komentara:

Objavi komentar