Sastojci 8 osoba
Tijesto
225 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica Praška za pecivo Docela
2 žlice Kakao praha Dolcela
100 g Šećera ( kristal)
1 vrećica Vanilin šećera Dolcela
125 g margarina /maslaca
1 jaje
75 g mljevenog kikirikija
Karamel
50 g Šećera ( kristal)
Krema
100 ml Slatkog vrhnja Dolcela
100 ml mlijeka
100 g Šećera ( kristal)
1 vrećica Vanilin šećera Dolcela
2 žlice Oštrog brašna Podravka
Glazura
100 g čokolade za kuhanje
50 g margarina
2 žlice ulja
Ukrašavanje
50 g polovica kikirija
50 g sjeckanog kikirikija
Priprema
1.
Od svih sastojaka zamijesite tijesto i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
2.
Tijesto tanko razvaljajte i kalupom režite kružiće.
3.
Složite ih na papirom obloženu tepsiju i pecite u pećnici na 180°C oko 15 minuta i ohladite.
4.
Za kremu pomiješajte sve sastojke.
5.
Na vatri otopite šećer i napravite karamel.
Pazite da ne izgori.
6.
U otopljeni šećer dodajte ostale pomiješane sastojke i lagano kuhajte dok se ne zgusne.
Pustite da se malo prohladi.
7.
Na kolačiće stavite žličicu kreme. Na kremu utisnite dvije polovice kikirikija.
8.
Napravite glazuru od čokolade i prelijte po kolačićima.
Pospite sjeckanim kikirikijem.
9.
Ako su vam kolačići tanki možete sa kremom spajati po dva, preliti glazurom i ukrasiti kikirijem.
10.
Po želji možete umjesto kikirikijem ukrasiti gotovim prigodnim ukrasima.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar