Bozanstveni biskvit s maslacom
125 g putera/maslaca
2 jajeta
2 dcl secera (kristal)
6 dcl glatkog brasna (ja sam imala finaste kvarn)
1 Praska za pecivo Docela
3 dcl mlijeka
Cokoladni umak
125 g maslaca
2 dcl mlijeka
150 g mlijecne cokolade
200 g kokosa
Priprema
1.
Prvo moram napomenuti da ovaj biskvit je prefin i da se da jesti sam, bez icega! Iduci put cu ga raditi i gore staviti voce pa ce biti kao cajni kolac. Ali ne treba niti to, jer se topi u ustima!
2.
umutiti maslac, secer i jaja. Kada je flafasto, dodati mlijeko i mutiti mikserom. Zlicom dodati brasno i mijesati dok se ne razbiju grudice.
3.
izliti u tepsiju srednje velicine. Tepsiju prije nauljiti i pobrasniti, a ja sam stavila papir za pecenje da mi bude jednostavnije izvaditi kolac van.
4.
staviti peci u pecnicu na 180 stupnjeva s fenom dok se rubovi ne odvoje (cirka +20 minuta). Probati s cackalicom da li je gotov. Biskvit nije skroz suh kada se ispece, maslac ga cini bogatim.
Cokoladni umak
1.
u serpici otopiti cokoladu, maslac i mlijeko. Najbolje je to raditi dok se kolac pece pa da nije prevrcue kada se kocke moce u chocksu i kokos brasno.
2.
Narezati biskvit na pravokutnike zeljene velicine. Pomoci se s dvije vilice i stavljati kocke prvo u otopljenu coksu pa kokos. Od ostataka napraviti kuglice (sacuvajte jednu, dvije kocke biskvita ili zblendajte kekse koje imate doma).
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar