loading...

PREDIVAN KOLAČIĆ KOJI OSVAJA VEĆ NA PRVI ZALOGAJ - BRZO ĆE POSTATI VAŠ OMILJENI KOLAČ!!!

 Sastojci

    Biskvit:
    220 g Pšenično glatko brašno Podravka
    1 žličica Prašak za pecivo Docela
    prstohvat soli
    110 g maslaca/sobne temperature
    110 g kristal šećera
    1/2 žličice ekstrakta vanilije
    3 žumanjka


    Premaz:
    160 g džema po izboru

    Meringue smjesa:
    3 bjelanjka
    185 g kristal šećera
    1 žlica alkoholnog octa
    95 g Kokosovog brašna Dolcela

 Priprema

    1.

    Zagrijte pećnicu na 180 °C.

    Pleh od 20-22 cm obložite papirom za pečenje.
    2.

    Prosijte brašno sa praškom za pecivo i soli.

    Maslac i šećer mikserom pjenasto istucite pa dodajte jedno po jedno žumanjce i ekstrakt vanilije.
    3.

    U smjesu od maslaca i jaja dodajte suhe sastojke pa zamijesite dok se svi sastojci ne ujednače.

    Prebacite u lim za pečenje i poravnajte površinu.
    4.

    Vilicom izbodite tijesto kako bi se ravnomjerno podiglo pa premažite džemom.

    Ja sam koristila domaći džem od dunja i krušaka, ali možete koristiti bilo koji po vlastitom ukusu.
    5.

    Za meringue smjesu istucite bjelanjke u čvrst snijeg pa im dodajte šećer i ocat te  miksajte dok smjesa ne postane glatka i sjajna.

    Odnosno dok se sav šećer ne rastopi.


    6.

    Lagano špatulom ili žlicom umiješate kokos pa rasporedite smjesu preko kolača.
    7.

    Pecite 30-35 minuta, dok kora ne poprimi lijepu boju.
    8.

    Neka se dobro ohladi prije posluživanja.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Pogledajte i ovo, možda vam se svidi:

Nema komentara:

Objavi komentar