Sastojci
Biskvit:
220 g Pšenično glatko brašno Podravka
1 žličica Prašak za pecivo Docela
prstohvat soli
110 g maslaca/sobne temperature
110 g kristal šećera
1/2 žličice ekstrakta vanilije
3 žumanjka
Premaz:
160 g džema po izboru
Meringue smjesa:
3 bjelanjka
185 g kristal šećera
1 žlica alkoholnog octa
95 g Kokosovog brašna Dolcela
Priprema
1.
Zagrijte pećnicu na 180 °C.
Pleh od 20-22 cm obložite papirom za pečenje.
2.
Prosijte brašno sa praškom za pecivo i soli.
Maslac i šećer mikserom pjenasto istucite pa dodajte jedno po jedno žumanjce i ekstrakt vanilije.
3.
U smjesu od maslaca i jaja dodajte suhe sastojke pa zamijesite dok se svi sastojci ne ujednače.
Prebacite u lim za pečenje i poravnajte površinu.
4.
Vilicom izbodite tijesto kako bi se ravnomjerno podiglo pa premažite džemom.
Ja sam koristila domaći džem od dunja i krušaka, ali možete koristiti bilo koji po vlastitom ukusu.
5.
Za meringue smjesu istucite bjelanjke u čvrst snijeg pa im dodajte šećer i ocat te miksajte dok smjesa ne postane glatka i sjajna.
Odnosno dok se sav šećer ne rastopi.
6.
Lagano špatulom ili žlicom umiješate kokos pa rasporedite smjesu preko kolača.
7.
Pecite 30-35 minuta, dok kora ne poprimi lijepu boju.
8.
Neka se dobro ohladi prije posluživanja.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar