Kad poželite pitu sa sirom (sirnicu), a nemate vremena razvijati tijesto ili jednostavno niste spretni u tom poslu, sjetite se ovog recepta. Naravno, rezultat ovisi o tome kakve kore kupite. Ako imate sreće ili znate koje su kore dobre, pita može biti kao prava domaća.
SASTOJCI:
500 g kora za pitu,
400 g svježeg sira,
150 ml ulja,
50 ml vode,
so po želji
PRIPREMA:
Okruglu tepsiju podmažite uljem, pa stavite tri kore tako da stranice vire van, s tim da svaku koru, dok je stavljate, premažete uljem.
Izdrobite sir preko, pa poprskajte vodom i posolite.
Preko stavite još tri kore, ali ih nagužvajte tako da ivice ne vire.
Nastavite slagati dok dok ne potrošite sav sir i sve kore.
Na kraju pitu zatvorite sa prve tri kore, koje od početka vire preko rubova tepsije.
Pecite 40 minuta na 200 °C.
Kad je gotovo, pitu okrenite, tako da gore bude strana koja je tokom pečenja bila dolje.
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar