Sastojci
35o gr Glatkog brašna Podravka
175 gr omekšalog putera/maslaca
10 gr suhog kvasca Dolcela
15o ml toplog mlijeka
12o gr šećera (kristal)
75 ml jogurta ili buttermilk
2 2 jaja+1 žutanjak
4 žlice likera ili brandija
1/2 čajna žličica soli
1 čajna žlica Cimeta mljevenog Podravka
100 gr višanja
100 gr suhih grožđica
70 gr kandirane narančine korice
70 gr suhe marelice
1 čajna žlica vanille extract
1 žlica naribane korice limuna
Priprema
1.
Malo toplog mlijeka pomiješati sa kvascem,jednom žlicom šećera i brašna pa ostaviti desetak minuta da nadođe.
Šećer(ovaj put sam koristila smeđi),ostalo brašno,cimet i sol žlicom sjediniti u dubljoj posudi.
Buttermilk(nisam imala pa sam ga napravila po receptu Anavalbi),jaja,žutanjak,limunovu koricu,vanilin extract i liker pjenjačom sjediniti u posebnoj posudi.
2.
U brašno dodati uzdignuti kvasac a onda smjesu od buttermilka i pjenjačom dobro promiješati da nema grudica.
Zatim dodati omekšali maslac i miksati na najmanjoj brzini 3-4 minute.
Pokriti prijanjajućom folijom i ostaviti na toplome da se diže 1h ili dok se ne udvostruči.
3.
U međuvremenu nasjeckati kandirano voće a grožđice potopiti u toplu vodu da nabubre.Višnje sam imala zaleđene(ljetos je MM pravio rakiju višnjevaču pa sam te višnje zaledila za kuglof)te sam ih nasjeckala nakon što su se ocijedile sa grožđicama u cjedilu.
4.
Kuhačom promiješaj dobro da se voće ravnomjerno rasporedi po tijestu,pokrij pvc folijom i ostavi da se diže 45-60 minuta.
Kuglof premazati maslacem i posuti brašnom pa uliti dignuto tijesto.Peći na 2oo stupnjeva oko 5o minuta.
5.
Pečeni kuglof ohaditi 10 minuta pa ga izvaditi na tanjur.Po želji preliti glazurom ili posuti šećerom u prahu.
Koristila sam kalup za kuglof promjera 25 cm.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar