Sastojci
30 dag brašna
15 dag čvaraka
2 žumanjca
1 jaje
3 žlice ruma
3 dag kvasca
1,5 dl mlakog mlijeka
sol, papar
Priprema
1.
U posudu staviti brašno, sitno narezane čvarke, žumanjke, mlijeko, kiselo vrhnje, 1 žličica soli, papar i rum.
2.
Promiješati pa dodati dignuti kvasac i ostatak mlijeka…
3.
.... a zatim u posudi tijesto ručno izraditi.
4.
Prebaciti tijesto na kuhinjsku dasku te ga razvaljati.
5.
Preklopiti tijesto dva puta....
6.
.....pa ga staviti na tacnu, pokriti i staviti u hladnjak na 30 minuta.
VAŽNO! Korake 4, 5 i 6 ponoviti 3 do 4 puta.
7.
Nakon što je tijesto posljednji puta odstajalo u hladnjaku, staviti ga na kuhinjsku dasku, razrezati na željene komade i oblike.
8.
Na lim za pečenje posložiti izrezane komade tijesta i premazati ih razmućenim jajetom. Staviti u zagrijati pećnicu na 180°C te peči 35 minuta.
9.
Izvaditi iz pećnice, ohladiti i poslužiti.
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar