biskvit
4 cijela jaja
150g. Šećera ( kristal)ili smeđeg
1 Vanilin šećera Dolcela
250g. mascarpone sira
250g. Glatkog brašna Podravka
1 Prašak za pecivo Docela
1 mala šalica ulja
1 mala šalica mlijeka
1 naranča sok i korica
50g. blanširanih i sitno samljevenih badema
čokoladni preljev
100g. čokolade crne za kuhanje ili mliječne
par kapi ulja
blanširanih i na listiće izrezanih badema za posip-ukras
Priprema
1.
priprema biskvitnog tijesta
pjenasto miksajte cijela jaja,sa šećerom i vanilin šećerom,dodajte ulje i mlijeko.izmiješajte,zatim mascarpone sir,nastavite miksati da se svi sastojci lijepo spoje.
2.
brašno,prašak za pecivo i malo soli,spojite,pa lagano ručno dodajte u već prethodno umućenu smjesu.i na kraju sok od naranče i koricu i blanširane i sitno samljevene bademe.
3.
kalup za kuglof,namastite i pospite s brašnom,ulijte dobro umućenu smjesu i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 40-ak minuta,a sve ovisi i o jačini vaše pećnice.
4.
gotovi pečeni kuglof ostavite u kalupu da se prohladi,pa ga prebacite na rešetku i ukrasite sa čokoladnim preljevom i pospite blanširanim i na listiće izrezanim bademima.
Posluživanje
poslužite ga s šalicom toplog napitka i uživajte u svakom slatkom zalogajčiću ovoga finoga kuglofa..
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar