loading...

Jednostavan,a tako dobar, fini talijanski kuglof s mascarpone sirom,blanširanim bademima i laganim čokoladnim preljevom!

 Sastojci 10 osoba

    biskvit
    4 cijela jaja
    150g. Šećera ( kristal)ili smeđeg
    1 Vanilin šećera Dolcela
    250g. mascarpone sira
    250g. Glatkog brašna Podravka
    1 Prašak za pecivo Docela
    1 mala šalica ulja
    1 mala šalica mlijeka
    1 naranča sok i korica
    50g. blanširanih i sitno samljevenih badema


    čokoladni preljev
    100g. čokolade crne za kuhanje ili mliječne
    par kapi ulja
    blanširanih i na listiće izrezanih badema za posip-ukras

 Priprema

    1.

    priprema biskvitnog tijesta

    pjenasto miksajte cijela jaja,sa šećerom i vanilin šećerom,dodajte ulje i mlijeko.izmiješajte,zatim mascarpone sir,nastavite miksati da se svi sastojci lijepo spoje.
    2.

    brašno,prašak za pecivo i malo soli,spojite,pa lagano ručno dodajte u već prethodno umućenu smjesu.i na kraju sok od naranče i koricu  i blanširane i sitno samljevene bademe.
    3.

    kalup za kuglof,namastite i pospite s brašnom,ulijte dobro umućenu smjesu i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 40-ak minuta,a sve ovisi i o jačini vaše pećnice.
    4.

    gotovi pečeni kuglof ostavite u kalupu da se prohladi,pa ga prebacite na rešetku i ukrasite sa čokoladnim preljevom i pospite blanširanim i na listiće izrezanim bademima.


Posluživanje

poslužite ga s šalicom toplog napitka i uživajte u svakom slatkom zalogajčiću ovoga finoga  kuglofa..


Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar