Sastojci
300 g glatkog brašna
200 g pire krumpira
100 ml mlakog mlijeka
1/2 suhog instant kvasca
1 žličica soli
1 žličica šećera
4 žlice ulja
Nadjev:
100 g ABC krem sira
malo soli
Premazivanje:
1 žumanjak
1 žličica mlijeka
sjemenke sezama za posipanje
Priprema
1.
Pire krumpir je napravljen sa maslacem, mlijekom i malo soli.
2.
Kvasac, šećer i 1 žličicu brašna razmutiti sa malo mlakog mlijeka pa pustiti da naraste.
Smlačiti preostalo mlijeko i ulje.
U zdjeli izmiješati brašno i sol pa dodati pire krumpir, nadošli kvasac i mlaku mješavinu mlijeka i ulja. Zamijesiti tijesto i ostaviti pokriveno na toplom mjestu da naraste.
3.
Nadošlo tijesto dobro izraditi rukama. Bit će ljepljivo, ali ne dodavati brašna.
Podijeliti ga na dva jednaka dijela. Svaki razvaljati u krug na pobrašnjenoj podlozi pa podijeliti na 8 trokuta.
Na početak šire strane trokuta staviti žlicu krem sira i mrvicu posoliti. Prebaciti lijevu i desnu stranu tijesta preko nadjeva pa urolati prema suprotnom kraju pritom istežući tijesto.
Slagati na lim obložen papirom za pečenje.
Pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti na toplom mjestu da kiflice narastu.
4.
Žumanjak razmutiti sa 1 žličicom mlijeka, premazati kiflice pa ih posuti sezamom.
Peći na 200°C 20 minuta.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar