Sastojci
Za koru
4 jajeta
4 kasike secera
4 kasike tople vode
4 kasike brasna
2 kasike kakao
1 prasak za pecivo Dolcela
Za preliv
100ml cokoladnog mlijeka
Za fil
1l mlijeka
6 kasika secera
8 kasika gustina
200g maslaca
Za glazuru
200g cokolade
500ml slatke pavlake
Priprema
1.
Za koru umutiti jaja sa secerom i potom dodavati ostale sastojke.Koru peci 20 minuta na 200 stepeni.Kad se prohladi ,zaliti cokoladnim mlijekom.
2.
Fil ppraviti ko puding,a kada se prohladi ,dodati omeksani maslac i ujednaciti smjesu.Za glazuru zagrijavati na vatri slatku pavlaku do tacke vrenja.Dodati cokoladu i mijesati dok se ne sjedini.
3.
Istresti u posudu i ostaviti u frizideru da se ohladi.Vremenom ce se stegnuti ,pa se moze premazati torta.Po zelji ukrasiti mljevenim keksom.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar