Sastojci
CRVENA KREMA
200 g svježih ili smrznutih višanja
220 g šećera
400 ml. vode
5 žlica gustina
40 g rižinih pahuljica
130 g margarina ili maslaca
1 vanil šećer
cimeta po želji
ŠLAG KREMA
300 ml. slatkog vrhnja za šlag
1 šlagfiks
150 g žele bombona sitno narezano
petit keksa za podlogu (oko 200g.)
grubo naribana čokolada za kuhanje za posipanje
Priprema
1.
U lim veličine cca 22*38 cm posložite petit kekse, tako da dobro prekrijete dno. Kekse nije potrebno namoćiti.
2.
U malo vode umiješajte gustin, a u ostatku vode kuhajte višne Kuhane izvadite i usitnite štapnim mikserom. Usitnjene vratite natrag, dodajte šećer i vanil šečer i stavite da zakipi.
3.
U kipuće umiješajte pripremljen gustin, kuhajte uz neprestano miješanje do željene gustoće, dodajte maslac i cimet i sve dobro sjedinite.
4.
Maknite sa vatre te lagano umiješajte rižine pahuljice. Prelijte preko petit keksa poravnajte te pustite da se ohladi.
5.
Istucite vrhnje sa flagfiksom u čvrsti šlag,...lagano umiješajte žele bombone. Tako pripremljno stavite na ohlađenu kremu od višanja. Pospite sa grubo naribanom čokoladom.
Autorica: https://www.coolinarika.com/klub/Zdenkaskrlec/
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar