Sastojci 6 osoba
Tijesto:
3 jaja
200 g Šećera (za manje slatko 130 g)
200 g čvrstog jogurta
240 g Glatkog brašna Podravka
1,5 male žlićice Praška za pecivo Docela
35 g otopljenog maslaca
40 g suncokretova ulja
1 Vanilin šećer Dolcela
Nadjev:
4 jabuke
2 velike žlice Šećera po želji
50 g Badema Dolcela
50 g oraha ili
100 g mljevenog rogača
sok 1/2 limuna po želji
1 mala žlićica cimeta Podravka
1 Vanilin šećer Dolcela
Priprema
1.
Jabuke oguliti i naribati. Dodati cimet, vanilin šećer, nasjeckane orahe i bademe. Ako volite rogač kao ja ;) stavite ga umjesto oraha i badema. Po želji staviti šečer i sok 1/2 limuna. Ostavite na stranu.
2.
Jaja izmiksati sa šećerom, da smjesa naraste.Ako volite slatko staviti 200 g šećera, ako ne 130 g ili ocjenite po svome ukusu. Dodati ulje i otopljeni prohlađeni maslac. Na izmjenice dodavati brašno pomješano s pecilnim praškom i jogurt. Mješati žlicom.
3.
Pekač veličine cca 18 x 28 cm namazati maslacem i posuti brašnom ili staviti pek papir.
Izliti 2/3 tjesta, poravnati , žlicom rasporediti nadjev po cjelom tijestu. Preko staviti ostalu trečinu tjesta. Nanjeti ga žlicom jer je dosta gusto pa ga fino rasporediti po jabukama. Staviti u zagrijanu pečnicu na 180 stpeni i peči cca 40 minuta. Ohlađenog po želji potresti sa šećerom u prahu.
4.
Prvi puta sam napravila kako je pisalo u receptu iz reklamnog časopisa. To je iz 2/3 sastojaka za tijesto.Nadjev ostaje isti. Izliti tijesto u pekač i gore staviti nadjev.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar