Sastojci
Biskvit
6 jaja
180g šećera
prstohvat soli
1 vanilin šećer
pola žličice ekstrakta vanilije
100g mljevenih badema
125g brašna (prosijanog)
Krema
120g gustina
80g šećera
1l mlijeka
180g Linolade kokos
300ml slatkog vrhnja
70-100g kokosa
Priprema
1.
Ja najprije kuham kremu. Odvojite oko 100ml mlijeka i pomiješajte ga sa šećerom i gustinom. Preostalo mlijeko stavite da se grije i dodajte Linoladu da se otopi. Kada mlijeko zavrije dodajte smjesu gustina i kuhajte još nekoliko minuta uz miješanje. Kada ste posudu skinuli s vatre u kremu dodajte kokosa (ja sam dodala 75g,ali možete i više). Kremu ostavite hladiti uz povremeno miješanje.
2.
Za biskvit najprije odvojite žumanjke i bjelanjke. U bjelanjke dodajte prstohvat soli i počnite miksati dok se ne zapjene. Lagano dodajte šećer i vanilin šećer te nastavite miješati dok ne dobijete čvrst snijeg. Mikser vam za sada više ne treba.
3.
U smjesu od bjelanjaka dodajte žumanjke i ekstrakt vanilije koje ste prethodno samo malo promješali običnom žlicom te sve lagano pomiješajte također žlicom. Zatim u to dodajte i brašno i mljevene bademe i sve promješajte, dok se sastojci ne sjedine. Smjesu izlijte u kalup promjera 22cm i stavite u pećnicu zagrijanu na 170. Pecite 40-45 minuta.
4.
Kada se krema ohladi u nju dodajte tučeno slatko vrhnje. Ohlađeni biskvit podijelite na 3 jednaka dijela. Prvu polovicu biskvite premažite s malo manje od 1/3 kreme, isto napravite i s drugim. Na vrh stavite treći biskvit te cijelu tortu premažite s ostatkom kreme.
5.
Tortu ukrasite po želji i stavite u hladnjak na nekoliko sati (najbolje preko noći) i spremna je za jelo. Uživajte
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar