Sastojci
potrebno je
500 g sitnijih krompira
300 g mljevenog mesa
4 kašike ulja
1 glavica luka
1 manja svježa paprika
1 manja mrkva
po potrebi so, biber, mljevena crvena paprika, peršunov list
1 češanj bijelog luka
Priprema
1.
Sitno isjeckati luk, mrkvu i papriku pa pržiti na zagrijanom 2 kašike ulja da povrće svene, dodati mljeveno meso, so, biber i mljevenu papriku, dinstatin 10-ak minuta, dodati propasiran bijeli luk, promiješati i skloniti sa strane
2.
Krompor oguliti, isjeći na kolutiće i posušiti ga krpom.
U tavi sa poklopcem zagrijati 2 kašike ulja, dodati krompir i poklopljeno pržiti uz povremeno miješanje 15-20 minuta ili dok krompir omekša
3.
U krompir dodati meso, izmiješati i pržiti još 5 minuta
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar