loading...

Ovi divni keksići u zdravijoj varijanti puni su bogatih okusa lješnjaka, cimeta, začina za medenjake i savršeni su za za ovo zimsko vrijeme!

 Sastojci

    100 gr pirovog bršna
    100 gr mljevenih poprženih lješnjaka
    100 gr heljdinog brašna
    1 jaje
    5 dag oraha za uvaljati kiflice u grubo usitnjene orahe
    1 žlica vrhnja
    1 žlica začina za medenjake
    1/2 male čajne žličice cimeta
    150 gr maslaca (ili 100 gr masti)
    na vrh noža soli
    1 velika žlica meda
    po želji stevija ili Eritrit (šećer bez kalorija 1-2 žlice)
    stavila sam samo 1 žlicu meda a može i dvije...


 Priprema

    1.

     Samljeti lješnjake u mlincu za kavu  U posudi  izmješamo 1 jajei pomiješati , med i rrastopleni maslac ili mast domaću. (radila sam sa masloacom a i sa masti domaćom 

    Pomiješati sve ostale sastojke, pa sve skupa miksati ručnim mikserom  ili mutilicom ( može i el mikserom)dok se ne dobije mrvičasto tijesto..miješati i postane glatko.

    Smjesu rukama formiramo u loptu a u slučaju da je presuha dodati joj malo limunovog soka  ili vrhnja  . ostaviti u frižideru cca 30-60 minuta..
    2.

     Nakon što je tijesto odstajalo,,, formiramo kiflice male  uvaljamo u grubo mljevene orasnice  ili ih bez oraha formiramo i poslažemo na pek papir ..možemo staviti kao male krugove i utisnemo liješnjak ili orah..

    .Jedan dio kiflica  uvaljati u usitnjene orahe ili lješnjake....ma jako su fini kao medene orasnice..

   


    Peći keksiće na pak papiru na 180°C kroz 10-12 min, dobro pazeći na njih jer se u sekundi prepek
    3.

     Drugi put kad sam radila kiflice stavila sam kokosovo brasno zobene mekinje  po 1 veliku zlicu  samljevenih na el mlinac od kave bucine sjemenke 1 zlicu samljevenih suncokretovih sjemenki  i sve oko 3oo grama tih brasna...  bile su odlicne...

    Dobar tek.!!!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar