Sastojci
100 gr pirovog bršna
100 gr mljevenih poprženih lješnjaka
100 gr heljdinog brašna
1 jaje
5 dag oraha za uvaljati kiflice u grubo usitnjene orahe
1 žlica vrhnja
1 žlica začina za medenjake
1/2 male čajne žličice cimeta
150 gr maslaca (ili 100 gr masti)
na vrh noža soli
1 velika žlica meda
po želji stevija ili Eritrit (šećer bez kalorija 1-2 žlice)
stavila sam samo 1 žlicu meda a može i dvije...
Priprema
1.
Samljeti lješnjake u mlincu za kavu U posudi izmješamo 1 jajei pomiješati , med i rrastopleni maslac ili mast domaću. (radila sam sa masloacom a i sa masti domaćom
Pomiješati sve ostale sastojke, pa sve skupa miksati ručnim mikserom ili mutilicom ( može i el mikserom)dok se ne dobije mrvičasto tijesto..miješati i postane glatko.
Smjesu rukama formiramo u loptu a u slučaju da je presuha dodati joj malo limunovog soka ili vrhnja . ostaviti u frižideru cca 30-60 minuta..
2.
Nakon što je tijesto odstajalo,,, formiramo kiflice male uvaljamo u grubo mljevene orasnice ili ih bez oraha formiramo i poslažemo na pek papir ..možemo staviti kao male krugove i utisnemo liješnjak ili orah..
.Jedan dio kiflica uvaljati u usitnjene orahe ili lješnjake....ma jako su fini kao medene orasnice..
Peći keksiće na pak papiru na 180°C kroz 10-12 min, dobro pazeći na njih jer se u sekundi prepek
3.
Drugi put kad sam radila kiflice stavila sam kokosovo brasno zobene mekinje po 1 veliku zlicu samljevenih na el mlinac od kave bucine sjemenke 1 zlicu samljevenih suncokretovih sjemenki i sve oko 3oo grama tih brasna... bile su odlicne...
Dobar tek.!!!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar