Sastojci
500 g tankih kora za baklavu
100 g maslaca
100 ml suncokretova ulja
Chocolate chip cookie
4 jaja
2 Vanilin šećera Dolcela
130 g smedjeg secera
50 g sećera ( kristal)
120 g glatkog brasna
300 g maslaca sobne temperature
300 g nasjeckane tamne cokolade
150 g sjeckanih pistacija
150 g sjeckanih oraha
Sirup
240 ml vode
270 g smedjeg secera
2 Vanilin šećer Dolcela
Dorada
otopljena cokolada
Priprema
1.
Najprije napravi tijesto za chocolate chip cookie tako sto ces jaja dobro izmutiti mikserom dok ne postanu pjenasta , pa dodaj vaniliju , oba secera i brasno . Sve dobro izmijesaj u jednolicnu masu , te dodaj maslac i nastavi miksati dok se sastojci ne ujednace . Na kraju dodaj cokoladu , pistacije i orahe , pa sve izmijesaj spatulom i ostavi sa strane do upotrebe .
2.
Kore za baklavu prebroji i podijeli na tri dijela . Kod mene su kore jako tanke i u jednom pakovanju dobijem oko 30 listova . Maslac i ulje zagrijavaj dok se maslac ne otopi , pa ostavi da se malo prohladi . Dublji pekac dimenzija 23x33 cm premazi maslacem , pa slazi prvu trecinu kora premazujuci svaki list otopinom maslaca i ulja . Kada ste sve poslozili preko cijele povrsine premazite polovicu tijesta za chocolate chip cookie .
3.
Preko tijesta slazi drugu trecinu kora premzaujuci i njih maslacem , pa premazite drugom polovicom tijesta za chocolate chip cookie , te na kraju poslozite ostatak kora premzujuci svaku maslacem i uljem . Slozenu baklavu narezite na kocke ili rombove zeljene velicine .
4.
Ugrijte pecnicu na 170 stupnjeva i pecite baklavu na donjoj precki do zlatnozute boje 45-60 min . Dok se baklava pece skuhajte sirup tako sto cete sve sastojke staviti da uskuhaju i nastaviti da kuhate jos 10 min . Skinite sa vatre cuvajte na toplom do upotrebe .
5.
Pecenu baklavu izvadite iz pecnice i pustite da se prohladi 5-6 min , pa je lagano prelijevajte pripremljenim sirupom . Baklava ce upiti sirup jako brzo . Ova baklava je socna bas kako treba , a ako vi vise volite sirupastu onda povecajte sastojke za sirup .
6.
Toplu baklavu prekrijte sa plasticnom folijom i ostavite da se potpuno ohladi i upije sirup . Hladnu baklavu vadite na servirni tanjur i isarajte otopljenom cokoladom . Servirajte sa salicom dobre kave .
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar