loading...

Posve drugačija baklava - ali izuzetno ukusna naročito ako ste ljubitelji čokolade!

 Sastojci

    500 g tankih kora za baklavu
    100 g maslaca
    100 ml suncokretova ulja

    Chocolate chip cookie
    4 jaja
    2 Vanilin šećera Dolcela
    130 g smedjeg secera
    50 g sećera ( kristal)
    120 g glatkog brasna
    300 g maslaca sobne temperature
    300 g nasjeckane tamne cokolade
    150 g sjeckanih pistacija
    150 g sjeckanih oraha

    Sirup
    240 ml vode
    270 g smedjeg secera
    2 Vanilin šećer Dolcela

    Dorada
    otopljena cokolada



Priprema

    1.

    Najprije napravi tijesto za chocolate chip cookie tako sto ces jaja dobro izmutiti mikserom dok ne postanu pjenasta , pa dodaj vaniliju , oba secera i brasno . Sve dobro izmijesaj u jednolicnu masu , te dodaj maslac i nastavi miksati dok se sastojci ne ujednace . Na kraju dodaj cokoladu , pistacije i orahe , pa sve izmijesaj spatulom i ostavi sa strane do upotrebe .
    2.

    Kore za baklavu prebroji i podijeli na tri dijela . Kod mene su kore jako tanke i u jednom pakovanju dobijem oko 30 listova . Maslac i ulje zagrijavaj dok se maslac ne otopi , pa ostavi da se malo prohladi . Dublji pekac dimenzija 23x33 cm premazi maslacem , pa slazi prvu trecinu kora premazujuci svaki list otopinom maslaca i ulja . Kada ste sve poslozili preko cijele povrsine premazite polovicu tijesta za chocolate chip cookie .
    3.

    Preko tijesta slazi drugu trecinu kora premzaujuci i njih maslacem , pa premazite drugom polovicom tijesta za chocolate chip cookie , te na kraju poslozite ostatak kora premzujuci svaku maslacem i uljem . Slozenu baklavu narezite na kocke ili rombove zeljene velicine .
    4.

    Ugrijte pecnicu na 170 stupnjeva i pecite baklavu na donjoj precki do zlatnozute boje 45-60 min . Dok se baklava pece skuhajte sirup tako sto cete sve sastojke staviti da uskuhaju i nastaviti da kuhate jos 10 min . Skinite sa vatre cuvajte na toplom do upotrebe .


    5.

    Pecenu baklavu izvadite iz pecnice i pustite da se prohladi 5-6 min , pa je lagano prelijevajte pripremljenim sirupom . Baklava ce upiti sirup jako brzo . Ova baklava je socna bas kako treba , a ako vi vise volite sirupastu onda povecajte sastojke za sirup .
    6.

    Toplu baklavu prekrijte sa plasticnom folijom i ostavite da se potpuno ohladi i upije sirup . Hladnu baklavu vadite na servirni tanjur i isarajte otopljenom cokoladom . Servirajte sa salicom dobre kave .

Preuzeto sa: www.coolinarika.com


Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Pogledajte i ovo, možda vam se svidi:

Nema komentara:

Objavi komentar