Sastojci
1 kom jajeta
250 gr omekšalog putera
1 casa od 2 dcl prah secera
1/2 case Gussnela Dolcela (gustina)
1 kom Vanilin šećera Dolcela
1 kom Praska za pecivo Docela
1 kasika velika Kakako u prahu Dolcela
soli prstohvat
brasna po potrebi (dok se ne dobije meko testo)
Priprema
1.
Od svih sastojaka umesiti meko testo pa ga zatim podeliti na dve polovine i u jednu polovinu dodati kasiku kakaa i dobro izmesite..Ostavite da odstoji pola sata u frizideru..
2.
Zatim od obadva testa pravite okrugle forme velicine lesnika ...
3.
U sredinu dajte jednu lopticu a zatim oko nje poredzajte ostale u drugoj boji da dobijete oblik cveta..
4.
Cvetice blago pritisnite da se spoje pa onda cackalicom pritisnite blago po sredini svake loptice da napravite blagu crtu a sredinu samo malo izbockajte i onda imaju oblik pravoga cveta...
5.
Pecite na 180 stepeni oko 10 minuta ...
6.
Dobro ih ohladite i pospremite u kutiju sa kapkom ...Mogu stajati jednu sedmicu...
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar