loading...

Ovaj recept iz moje stare kuharice ima skoro 100 godina i mogu reći da su medenjaci fantastični. Nisu preslatki a tekstura im je taman niti mekani niti tvrdi!


 Sastojci

    250 grama meda
    6 dkg šećera
    2 žumanjka
    500 grama brašna
    2 bjelanjka (snijeg)
    2 vrećice praška za pecivo


 Priprema

    1.

    Zamjesite tijesto.
    2.

    Zamotajte ga u foliju i ostavite da se malo odmori.
    3.

    Razvaljajte i izrezujte oblike po želji.

    4.

    Ja sam medenjake premazala bjelanjkom i posipala granuliranim šećerom. Pecite na 180 stupnjeva oko 10-15 min. dok ne počnu dobivati laganu boju.


Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Pogledajte i ovo, možda vam se svidi:

Nema komentara:

Objavi komentar