Sastojci
Kora
140 gr mekog brasna
1 prasak za pecivo Dolcela
pola kasicice sode bikarbone
2 jaja
2 dl jogurta
2 dl mleka
150 gr secera
80 gr cokolade mlecne ili za kuvanje
2 dl cokoladnog mleka
krem
5 jaja
100 gr secera
80 gr cokolade mlecne ili za kuvanje
125 gr margarina
Priprema
1.
Umutiti tecne sastojke pa polako dadajte brasno pomesano sa praskom za pecivo i sodom bikarbonom.U smesu narendati cokoladu i promesati.Sipati u pouljen pleh i staviti da se pece u vec zagrejanu rernu na 200C 20 minuta,probajte cackalicom da li je pecena.
2.
Umutiti jaja sa secerom i staviti da se kuvaju na pari.Kada jaja pocnu da se stezu-otprilike 15 minuta- sklonite sa ringle i stavite izlomljenu cokoladu,mesajte dok se ne otopi cokolada.Krem staviti sa strane da se hladi
3.
Na ohladjenu koru sipati ohladjeno cokoladno mleko.Umutiti margarin i dodati u ohladjen krem,nastaviti sa mucenjem dok se sve ne sjedini.Krem rasporediti po ohladjenoj kori.Kolac mozete ukrasiti slagom ili sarenim mrvicama,kokosom...ili sa cim vi volite.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar