Sastojci
1. Biskvit :
3 jaja
3 žlice šećera
3 žlice brašna
1/2 praška za pecivo
2. Biskvit : isti kao prvi
3. Biskvit :
2 jaja
2 žlice šećera
2 žlice brašna
malo praška za pecivo
Fil :
2 šalice od 2 dl šećera
2 šalice vode
3.biskvit izmrvljen
2 šalice oraha
10 dag čokolade
malo ruma
15 dag maslaca ili margarina
Glazura :
10 dag čokolade za kuhanje
1 žlica šećera
5 dag maslaca ili margarina
3 žlice mlijeka
1 žlica ulja
Priprema
Biskvit :
1.
1. Biskvit :
Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom. Dodati brašno sa praškom za pecivo i na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći na 180"C.
2.
2. Biskvit :
Isto kao i prvi ili praviti 1 biskvit od 6 jaja, pa prerezati popola (ja sam pravila biskvit od 6 jaja).
3.
3. Biskvit :
Postupak izrade je isti, samo sa sastojcima za treći biskvit. Pečen ohladiti, iskidati na komade, pa grubo samljeti u multipraktiku.
Fil :
1.
Šećer i malo vode od onih 2 šalice ušpinovati (karamelizirati), pa kad požuti, dodati preostalu vodu. Pustiti da se karamel rastopi i malo ukuha, tj.ugusti. Ja sam ukuhala na cca 2,5 dl tekućine.
Dodati mljevene orahe, mljeveni biskvit, izlomljenu čokoladu, malo ruma i maslac ili margarin. Kad se sve rastopi i sjedini, maknuti sa vatre i ohladiti.
Biskvit premazati filom prije nego se potpuno stegne, lakše se razmazuje.
2.
Jednu biskvitnu koru staviti u tepsiju, poškropiti sa 1 žlicom mlijeka, pa premazati filom. Poklopiti drugim biskvitom i malo pritisnuti rukama. I njega poškropiti mlijekom, pa preliti glazurom od čokolade.
Glazura :
1.
Sve sastojke za glazuru zagrijavati na laganoj vatri dok se čokolada na rastopi i dobije glatka smjesa.
Hladan kolač preliti toplom glazurom.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar