Sastojci
Biskvit :
šalice su od 200 ml
1 šalica brašna
1 šalica ulja
1 šalica šećera
1/2 šalice mlijeka
4 jaja
1 prašak za pecivo
100 g mjevenog rogača
3-4 ribane jabuke
100 g grožđica
Glazura :
100 g čokolade za kuhanje
6 žlica mlijeka
1 žlica šećera
50 g maslaca
Priprema
1.
Napraviti snijeg od bjelanjaka. Lagano dodavati šećer i kad snijeg dobro očvrsne, dodavati 1 po 1 žumanjak. Svaki dobro izmutiti u smjesi.
Zatim dodati mlijeko i ulje, pa mljeveni rogač i brašno pomiješano sa praškom za pecivo.
2.
Ribane jabuke i grožđice umiješati žlicom ili špatulom.
Peći u tepsiji 37x22 cm na 180"C oko 40 min.
Hladno preliti čokoladnom glazurom.
3.
Za glazuru na laganoj vatri zagrijavati sve sastojke samo da se čokolada otopi, pa toplom glazurom preliti hladan kolač.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar