6 jaja, 18 kašika šećera + 350g za špinovanje, 15 kašika brašna, prašak za pecivo, 2 kašike kakaoa, 500ml mleka, 250g margarina, 2-3 kesice vanil šećera, 100g čokolade, 3 kašike ulja
Priprema
1.
Umutiti 6 jaja, posebno belanca sa 6 kašike šećera, pa dodati žumanca, 6 kašika brašna, 1 prašak za pecivo i 2 kašike kakao praha pa peći.
2.
Kad se kora ohladi, preliti sa 350g ušpinovanog šećera sa čašom vode.
3.
Krem: Prokuvati pola litra mleka sa 12 kašika šećera i vanil šećerom, posebno sa mlekom umutiti 9 kašika brašna i zakuvati fil.
4.
Kad se ohladi umutiti sa margarinom pa premazati koru.
5.
Glazura: 100g čokolade rastopiti sa 3 kašike ulja (ja sam ovde stavljala 200g čokolade sa 6 kašika ulja).
Posluživanje
Ostavite da odstoji par sati (ili preko noći) u fižideru pa poslužite. Mmmmm, njami ;)
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar