Podloga:
petit keksi
Fila#1
150g Šećera ( kristal)
250g Grisa (pšenične krupice) Podravka
7 dcl vode
3 dcl soka od jagode , višnje, maline ili sl.
kod mene 3 žlice tapioka perla opcija
+ mlake vode po potrebi
Fila#2
2 Pudinga čokolada Dolcela
8dcl mlijeka
6 žlica Šećera ( kristal) kod mene 4 1/2 žlice
Za ukras:
1/2 l vrhnja za šlag
malo ribana čokolade ili mrvice
Priprema
1.
Složiti kekse u kalup 30 x 20 cm.
2.
Kuhati na laganoj vatri gris u vodi pomiješanoj sa sokom i šećerom
3.
dok se ne zgusne,
4.
vruće preliti po keksima.
Ukoliko se odlučite kao ja umješati i tapioka perle u gris ,onda pripremite mlake vode koju ćete doljevati po potrebi ,mješajući naprestano , kuhajte dok se perlice ne skuhaju( postanu prozirne) oko 15- tak minuta.Vruće prelijte po keksima
5
Pudinge skuhajte na mlijeku prema uputama na vrećici.
6.
Prelitjte preko kreme i pustite da se dobro ohladi.
7.
Ohlađen kolač ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i čokoladnim mrvicama .
Posluživanje
Uživajte!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar