Sastojci
Biskvit:
4 jaja
12 žlica šećera
12 žlica brašna
1 prašak za pecivo
100 ml mlijeka
100 ml ulja
2 žlice kakaa
Krema:
500 ml mlijeka
3 žlice brašna
10 žlica šećera
100 g kokosovog brašna
Glazura:
100 g čokolade za kuhanje
2 žlice mlijeka
80 g maslaca
kokosovo brašno za posipanje
Priprema
1.
Pjenasto istući jaja sa šećerom pa postupno dodavati brašno sa praškom za pecivo, mlijeko i ulje.
Smjesu podijeliti na 2 dijela. U jedan dio umiješati prosijani kakao.
2.
Tepsiju 37 x 21 cm podmazati i pobrašniti, pa uliti tamno tijesto.
Staviti u pećnicu zagrijanu na 180"C i zapeći 10-ak minuta ili dok se po vrhu ne uhvati korica, biskvit ustvari treba biti napola pečen.
3.
Dok se biskvit peče, pripremiti kremu.
Brašno i šećer razmutiti sa malo mlijeka, dodati kokosovo brašno, pa uliti u preostalo uzavrelo mlijeko. Kremu kuhati stalno miješajući dok ne uzavre i zgusne se.
4.
Iz pećnice izvaditi zapečeni smeđi biskvit, preliti vrelom kremom, a po kremi svijetlo biskvitno tijesto.
Vratiti u pećnicu i peći još 25-30 minuta. Provjeriti čačkalicom je li pečeno.
Pečen kolač odmah preliti čokoladnom glazurom, a kad je napola ohlađen, posuti kokosovim brašnom.
5.
Za čokoladnu glazuru na laganoj vatri grijati sve sastojke dok se šećer i čokolada ne rastope.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar