Sastojci
2 lista oblatne
120g šećera u prahu
120g margarina
120g čokolade za kuhanje
20g Tamnog kakaa u prahu
3 žlice prženih i mljevenih lješnjaka
Glazura
50g čokolade za kuhanje
1 žlica ulja
prženi mljeveni lješnjaci
Priprema
1.
Svaki list oblatne zamotajte u dvije vlažne krpe i ostavite da stoje oko 45 min.
Za to vrijeme margarin istopite u mikrovalnoj. U mikrovalnoj možete istopiti i čokoladu, ili ako vam je lakše na pari. U posudu dodajte margarin, čokoladu, šećer u prahu, kakao, lješnjake, i sve pomiješajte kuhačom.
2.
Oblatnu koju sada možete savijati položite na radnu površinu vodoravno i tako da krupnije kockice budu okrenute prema gore. Prerežite ju na 4 jednaka dijela. Svaki dio namažite smjesom i srolajte po širini.
Ponovite postupak i s drugom oblatnom.
3.
Dobivene role stavite u frižider da se stegnu. Režite ih na jednake rolice.
Čokoladu istopite na pari s uljem ili u mikrovalnoj pa dodajte ulje kasnije. Svaku rolicu umočite u istopljenu čokoladu, pa uvaljajte u lješnjake.
Stavite rolice u hladnjak da se stegnu.
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar