Sastojci
225 g Krem sira ,sobna temperatura
225 g Putera, sobna temperatura
250 g Brasna( ekstra za razviti)
Dzem od kajsije, pekmez od sljiva ili po zelji
Secer u prahu za uvaljati
Priprema
1.
Kremasto umutiti krem sir(ja sam koristila Philadelphia) i puter.
2.
Dodati brasno i miksati mikserom dok se tijesto ne u jednaci.
3.
Staviti malo brasna na radni sto,istresti tijesto i zamjesiti dok nedobijete lijepo glatko tijesto da se ne ljepi. Nepretjerujte sa brasnom jer meni je bilo dovoljno brasna na radnom stolu da zamjesim tijesto da se ne ljepi.
4.
Tijesto mozete odmah razvijati. Ja raspolovim na dvije loptice. Pobrasniti radni sto i razviti tanko tijesto oko 0.5 cm. Casom ili kalupom od 5-6 cm praviti krugove. Manja casa, manje kiflice, veca casa ,vece kiflice.
5.
Na svaki krug u sredinu staviti po jednu malu kasicicu dzema.
6.
Prst umocite u vodu pa predite okolo ruba kruga. Preklopiti preko pola i onda rukom spojiti rubove skroz da se sastave.
Ako ih lijepo sastavite nista vam nece iscuriti.
7.
Stavljati ih na tepsiju i onda ih malo zaobliti kao polumjesec. Prstom preci preko sredine da se dzem ravnomjerno razlije u kiflici.
8.
Staviti ih u zagrijanu rernu od 185C (350F) da se peku oko 16-18 minuta zavisno kakva vam je rerna. Uglavnom trebaju ostati bijele po vrhu a dno treba da bude malo smedkasto.
9.
Izvaditi ih iz rerne i ostaviti koju minutu da se ohlade. Kad se ohlade, uvaljati ih u secer u prahu i ostaviti da se potpuno ohlade prije nego sto ih stavite u oblozenu kutiju ili posluzite.
Izvor:https://www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar