loading...

Kinder milk šnite - sočne i prefine!

 Sastojci

    za tijesto
    5 (L veličine) jaja
    10 žlica šečera
    2 žlice meda
    1 1/2 dl ulja
    1 1/2 dl mlijeka
    15 žlica brašna
    2-3 žlice kakaa
    mala žličica praška za pecivo


    za kremu
    1/2 l slatkog vrhnja
    2 dl punomasnog mlijeka
    1 želatina
    2 žlice meda

    za čokoladni preljev
    150 g čokolade
    3 žlice ulja

 Priprema

    1.

    Istucite bjelanjke sa šečerom a žumanjke sa medom. U žumanjke dodajte postupno mlijeko pomiješano sa uljem i prosijano brašno, kakao i prašak za pecivo. Na kraju pjenjačom dodajte bjelanke. Pecite na 175-180°C u limu 25x35 cm.
    2.

    Za kremu istucite slatko vrhnje. Želatinu prelite sa pola mlijeka i ostavite da nabubri. Dodajte joj 2 žlice meda pa sve stavite topiti na električni grijač. Čim se rastopi dodajte ostatak mlijeka i umutite u slatko vrhnje.
    3.

    Ohlađeni biskvit prerežite popola i poprskajte slatkim vrhnjem koje je ostalo u ambalaži. Premažite koru, prekrijte drugom i tanko premažite gornju koru. Ohladite.



   
    4.

    Čokoladu i ulje rastopite na pari i prelijte po kolaču. Vratite u hladnjak da se preljev ohladi pa narežite. Ja sam od ove količine dobila 35 komada. :)

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar