Sastojci
Biskvit:
5 bjelanjaka
250 g šećera
sok od 1 limuna
150 g kokosovog brašna
150 g brašna (ja stavim 100 g)
1 prašak za pecivo
Preljev:
100 ml vrelog mlijeka
Krema:
500 ml mlijeka
5 žlica brašna
5 žlica šećera
------
250 g maslaca ili margarina
5 žlica šećera
5 žumanjaka
kokosovo brašno za posipanje
Priprema
1.
Bjelanjke istući u snijeg, pa postupno dodavati šećer i limunov sok stalno miksajući dok snijeg ne očvrsne i šećer se rastopi.
Brašno, prašak za pecivo i kokosovo brašno pomiješati, pa lagano žlicom umiješati u snijeg od bjelanjaka.
Tepsiju 37 x 21 cm namazati maslacem i pobrašniti, višak brašna otresti, pa rasporediti tijesto. Staviti u pećnicu zagrijanu na 180"C i peći 25-30 minuta ili dok čačkalica iz biskvita ne izađe suha.
Vrelim mlijekom preliti prohlađen, ali još uvijek topao biskvit. Pustiti da se ohladi.
2.
Brašno i šećer razmutiti sa malo mlijeka, pa skuhati kao puding u preostalom uzavrelom mlijeku. Kad se zgusne, maknuti sa vatre i ohladiti često miješajući kako se po vrhu ne bi uhvatila korica.
3.
Žumanjke i šećer pjenasto umutiti, pa dodati maslac sobne temperature. Miksati dok se ne dobije pjenušava krema.
Spojiti ohlađene žumanjke sa pudingom od brašna u glatku kremu i premazati ohlađeni biskvit.
Po vrhu obilato posuti kokosovim brašnom.
4.
Sa termički obrađenim žumanjcima:
Žumanjke i sav šećer umutiti, umiješati brašno, pa razmutiti sa malo mlijeka. Skuhati kao puding u preostalom uzavrelom mlijeku.
Hladno pomiješati sa dobro izrađenim maslacem.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar