Sastojci
2 jaja
70 g šećera
1 vanilin šećer
250 ml kiselog vrhnja 20% mm ili čvrstog jogurta
70 g rastopljenog maslaca
malo ribane limunove korice
100 g pšenične krupice (griza)
100 g glatkog brašna
1/2 praška za pecivo
1 prstohvat soli
voće svježe, smrznuto ili iz kompota (marelice, šljive, breskve, bobičasto voće...)
Priprema
1.
Četvrtasti kalup 20x25 cm ili okrugli Ø26 cm premazati maslacem i posuti brašnom.
Pomiješati brašno, griz, prašak za pecivo i sol.
Maslac rastopiti i pustiti da se malo prohladi.
Pećnicu uključiti na 170°C.
2.
Pjenasto umutiti jaja, šećer i vanilin šećer.
Dodati limunovu koricu, kiselo vrhnje ili jogurt i rastopljeni maslac.
Na kraju umiješati smjesu sa brašnom i grizom.
Izliti u kalup i poravnati.
Po vrhu gusto poslagati voće.
Peći oko 40 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe suha. Dužina pečenja ovisi o pećnici, ali i o odabiru voća.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar