Sastojci 4 osobe
1 kg Glatko brašno Podravka
suhi kvasac Dolcela (7 g)
0.5 L mlijeka
200 ml ulja
4 kašikice šećera
4 kašikice soli
2 jaja
1 bjelanjak
1 kašika sirćeta jabukovog
PREMAZ: 1 žumanjak,2 kašike vode
Priprema
1.
Zamijesiti tijesto od navedenih sastojaka i da odstoji oko 60 minuta pokriveno u zdjeli na sobnoj temperaturi.Kad su odstojale premijesiti ih na vrlo malo ulja i formirati loptice.
2.
Nauljiti površinu,uzeti jednu lopticu i razviti,zarolati i malo rastanjiti.I tako svaku kiflicu.
3.
Svaku kiflicu složiti na pleh sa pek papirom i premazati ih premazom.Posoliti.
4.
Peći ih u rerni zagrejanoj na 200 stupnjeva oko 20-ak minuta ovisno od pećnice.
5.
Služiti ih još dok su tople.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar