tijesto;
oko 60 dag brašna
prstohvat soli
5 dag šećera
1 kocka svježeg kvasca
2 žumanjka
1 jaje
12,5 dag otopljenog maslaca
300 ml mlijeka
2-3 v.ž listića badema
nadjev;
5 dag grožđica
1/2 kg svježeg sira
1 jaje
2 vanilin šećera
Priprema
1.
Brašno uspite u zdjelu pa dodajte sol.U sredini napravite udubinu,pa u nju uspite kvasac sa šećerom i malo mlačnog mlijeka.Prekrijte krpom ,pa nek se digne kvasac na toplom.
2.
Zatim dodajte otopljeni maslac,preostalo mlijeko i žumanjke.Izradite glatko tijesto i ostavite na toplom da se digne(oko 40 minuta).
3.
U međuvremenu pripremite nadjev tako da pomiješate sir,jaje,grožđice i vanilin šećer.Podijelite tijesto na 2 dijela i svaki razvaljajte na debljinu 1 cm.
4.
Premažite razvaljano tijesto sa nadjevom od sira pa zarolajte(krajeve tijesta spojite da vam nebi izlazio nadjev tijekom pečenja).
5.
Savijače stavite u veliki lim od električne pećnice i premažite razmućenim jajetom.Pospite listićima badema pa pecite oko 30 minuta na 180 stupnjeva.
Posluživanje
Recept je iz časopisa "Čarolija okusa"....
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar