Sastojci 6 osoba
tijesto;
19 dag brašna
1,5 m.ž praška za pecivo
7,5 dag šećera
1,5 vanilin šećera
12,5 dag margarina
1,5 v.ž vode
biskvit;
3 jaja
12,5 dag šećera
1 vanilin šećer
2,5 dag brašna
17,5 dag mljevenih lješnjaka
1 m.ž praška za pecivo
krema od kupine;
30 dag kupina
1,5 crveni preljev za torte
2 v.ž šećera
200 ml soka od jabuke
krema od jabuka i šlaga;
75 dag jabuka
100 ml soka od jabuke
2 ,5 dag šećera
1 vanilin šećer
1,5 svijetla želatina
400 g izrađenog šlaga
Priprema
1.
Od sastojaka za biskvit pomiješaju se redom;jaja,šećer,vanilin,brašno,prašak za pecivo i lješnjaci pa se ispeče biskvit u kalupu 35*23 centimetara na 180 stupnjeva oko 20-25 minuta.Ohladiti ga.
2.
Od sastojaka za tijesto zamijesi se tijesto,podijeli na 2 dijela i stavi u frižider na 2 sata.Tada se razvaljaju 2 kore i ispeku u istoj tepsiji u kojoj se pekao i biskvit.Na 180 oko 5 minuta ,moraju ostati svijetle.
3.
Jabuke se očiste,ogule,narežu na šnite i stave pirjati s šećerom,sokom od jabuka i vanilin šećerom nekih 10 -tak minuta.Dio jabuka se izvadi na kuhinjski papir da se upije tekućina-taj dio će se nasjeckati i na kraju umiješati u kremu.Ostatak se stavi u cijedilo-sok se ostavi za kremu od kupina a jabuke kad se ohlade se izmiksaju u blenderu u pire.
4.
Želatina se namoči po uputama na vrečici.Šlag se izmiksa.Želatina se otopi,pomalo se umiješa pire od jabuka.Tada se sve pomiješa s šlagom a na kraju se ručno umiješaju sitno sjeckane jabuke.
5.
Na dno tepsije stavi se 1 kora,polovica kreme od jabuka,biskvit,pa drugi dio kreme od jabuka.Prekrije se drugom korom.
6.
Za kremu od kupina;crveni preljev se pomiješa s šećerom i rastopi u soku od jabuka.Umiješaju se kupine,protisnu da se zgniječe.
7.
Kad se počne želirati,premazati koru.
8.
Staviti u frižider na par sati da se stisne.Rezati kocke.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar