Sastojci 4 osobe
tijesto;
2 jaja
1,5 dcl šećera
0,5 dcl škrobnog brašna(gustina)
1 m.ž praška za pecivo
oko 3 dcl kokosovog brašna
nadjev;
1 želatina
2 jaja
1 dcl šećera
1 v.ž vanilin šećera
2 dcl vrhnja za šlag
2 v.ž kakao
glazura;
5 dag margarina
1 dcl šećera u prahu
1 v.ž kakaa
1 v.ž hladne kave
za ukras;
5 dag bijele čokolade
Priprema
1.
Zagrijte pećnicu na 225 stupnjeva,pripremite tepsiju promjera oko 25*35 cm-obložite ju pek-papirom.Pjenasto istucite jaja i šećer ,pa dodajte škrobno brašno i prašak za pecivo,te na kraju kokos.Sipajte u tepsiju,poravnajte i pecite oko 7 minuta.Ohladite.
2.
Kad se ohladi biskvit narežite na 4 kriške veličine oko 9*25 cm.Obložite pravokutni kalup(za kruh) prozirnom folijom.
3.
Za kremu namočite želatinu prema uputama.Razdvojite žumanjke i bjelanjke.U posebnim posudama istucite bjelanjke u čvrsti snijeg,a vrhnje za šlag u čvrsti šlag.Pjenasto istucite žumanjke i šećer,pa dodajte želatinu koju ste otopili.Na kraju umiješajte šlag i snijeg.U 1/3 nadjeva dodaj kakao.
4.
U kalup naizmjenično stavljajte sloj biskvita,bijelu kremu,sloj biskvita,tamnu kremu,sloj biskvita,bijelu kremu i prekrijte s zadnjim biskvitom.Stavite u frižider na 2 sata.
5.
Pripremite glazuru;otopite margarin pa dodajte šećer u prahu,kakao i kavu.Tom glazurom prelijte kolač,pa opet ohladite.
6.
Prije posluživanja ukrasite strugotinama bijele čokolade,narežite na kriške i poslužite.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar