1 paket Lisnatog tijesta Podravka
1 jaje
1 v.ž mlijeka
1 m.ž kečapa(tabasco umaka ili sl.)
10 dag sitno naribanog parmezana
2-3 v.ž chia sjemenki
1 v.ž krupne soli
oštro brašno za posipanje
Priprema
1.
Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte tijesto na debljinu od oko pola cm.Jaje razmutite i pomiješajte s mlijekom i kečapom(ja sam zbog djece stavila kečap,u orginalu ide tabasco).Premažite preko tijesta.
2.
Posipajte naribanim parmezanom,chia sjemenkama i soli.Valjkom prijeđite lagano po nadjevu kako bi se utisnuo u tijesto i nebi ispadao prilikom motanja.Narežite na rezance dužine 20 cm i širine oko 2 cm.
3.
Lim obložite pek-papirom,pećnicu upalite na 190 stupnjeva.U lim slažite trakice koje ste predhodno savili u obliku vijka.Pecite oko 15 minuta pa ih okrenite i pecite još 5 minuta.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar