Sastojci 4 osobe
oko 1 kg glatkog brašna
2 dcl ulja(malo ostaviti za pravljenje)
7 dcl mlijeka
1,5 kocka kvasca
1 m.ž šećera
2 m.ž soli
Priprema
1.
U veliku posudu staviti toplo mlijeko i zdrobljeni kvasac(kad se čuje kao da vri)dodaju se šećer,sol,brašno i ulje pa se zamijesi tijesto.Kad se digne duplo,premjesiti i napraviti male loptice(malo manje od teniskih loptica-oko 35-38 komada)opet nek se diže.Pećnicu upaliti na 230 stupnjeva.
2.
Loptice razvaljamo i uz pomoć malo ulja rukama rastegnemo tijesto i onda zamotamo,kod zamatanja razvlačimo rukama na lijevo i desno da ispadnu što veći i tanji.
3.
Staviti ih na pek-papir i premazati razmućenim jajetom,opet nek se dignu. Staviti u vruću pećnicu na 230 stupnjeva i peći,čim dobiju boju izvaditi da se ne prepeku.
4.
Mogu se puniti šunkom i sirom,te posipati sezamom.Ili posipati makom.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar